w a t   k o s t   e e n   w e b s i t e ?

 

Een veel gestelde vraag. Zelf vraagt Havenfamkes mensen ook regelmatig wat ze voor hun website betaald hebben. En dan blijkt maar al te vaak dat in het land der blinden éénoog nog steeds koning is. Zo kan het voorkomen dat men voor een site als deze 5.000,- euro betaald, terwijl een bedrag rond de 1.000,- euro veel reëler lijkt. Natuurlijk is het appels met peren vergelijken, want wat krijg je voor je geld. Daar gaat het om. Hieronder een overzicht van de verschillende aspecten die komen kijken bij het maken van een website. Hiernaast in uren uitgedrukt. Maar dat had je al gelezen...

Inventarisatie

Belangrijk! Hier wordt in kaart gebracht waar de site voor moet dienen. Is het een on-line legitimatie van je werkelijke bestaan of moeten hier daadwerkelijk producten verkocht worden? Honderd meter hout verkoop je nu eenmaal anders dan professionele adviesproducten. Ervaring uit het verleden en kijken hoe de concurrentie het doet bieden vaak voldoende aanknopingspunten over wat wel en niet wenselijk is. In de technische uitwerking is dit in grote mate kostenbepalend.

functioneel ontwerp

Hierin wordt de structuur van de website vastgelegd. Wat zijn de hoofdpagina’s en hoe zijn ze verbonden met de achterliggende. Hoe wordt een database ingericht en hoe fijnmazig maak je de zoekquery.

techniek

Vaak onderscheidt men hier front end en back end, waarbij het front end zorgt voor een gebruikersvriendelijke interface met de back end, de onderliggende schakelingen en data in programmeertaal. Het front end is hierbij de carrosserie en het back end de motor. Het content management systeem (cms) van een site zorgt ervoor dat de inhoud die aan de achterkant geladen wordt en aan de voorkant zichtbaar is.

ontwerp

De ‘look & feel’ van de site. Wat is de eerste aanblik. Waar zet je een slider, welke typografie gebruik je, de kleurstelling, de pagina indeling, hoeveel kolommen, et cetera. Tegenwoordig wordt dit standaard responsive gemaakt voor mobiele apparatuur.

content

Hier geldt dat de eerste seconden bepalend zijn of men wegklikt of verder leest. De homepage moet aansprekend en overtuigend zijn. Helder in beeld en met korte bewoordingen laten zien waar je voor staat en nog belangrijker, wat je de bezoeker te bieden hebt.

tekst

Tekst op sites werkt anders dan in print. Lange verhandelingen op hoofdpagina’s zijn uit den boze. Benoem alleen dat wat van werkelijk belang is en biedt de bezoeker heldere keuzes om datgene te vinden waar ze naar op zoek zijn. Wees vooral specifiek.

beeld

60 miljard beelden worden er dagelijks op het internet geplaatst. Om je te onderscheiden is beeldmateriaal nog belangrijker dan tekst. Zeker wanneer je in ziet dat de jongere generatie steeds minder met taal heeft en visuele communicatie voor driekwart de boodschap overbrengt.

zoekmachineoptimalisatie

Kortweg SEO. Zorgt er voor dat je bij zoekopdrachten in zoekmachines een hoge ranking krijgt. Een serieuze techniek die werkt met kernwoorden in combinatie met tekstlengte op de hoofdpagina’s van de site. Samen met on-line add’s kunnen ze voor meetbare vergroting van het bezoekersvolume zorgen. Een traject dat consistent over een langere periode moet lopen om succesvol te zijn.

en meer

Wanneer de basis van de site staat, kun je deze verder uitbreiden. Met een nieuwsbriefmodule, een blog, animatie of een webshop. Allemaal instrumenten om bezoekers nog beter te informeren en te binden. Havenfamkes ontwerpt al tien jaar websites en weet al snel wat wel of niet zinvol is bij het ontwikkelen van jouw site. Laat je eens onafhankelijk informeren. Een afspraak met Havenfamkes is snel gemaakt. 06 30 37 14 81. Haal meer uit Minne...

dit kost een website

Voor een kleine tot mddelgrote onderneming of instelling vormen onderstaande uren een reeël uitgangspunt voor een eenvoudige custom made website.

Inventarisatie   8 uren
functioneel ontwerp 4 uren
techniek 12 uren
ontwerp 8 uren
tekst -  700 - 1000 woorden 8 uren
beeld 8 uren
plaatsen content of instructie cms 4 uren
   
totaal 52 uren


 

 

 

 

 

 

Zelf doen? 799,- euro!

Wil je liever zelf stoeien met de contentontwikkeling, weet je al lang welke structuur en knoppen je site moet krijgen en kun je al werken in een cms, dan is het modulair platform dat havenfamkes ontwikkelde een aantrekkelijk alternatief. Je koopt dan alleen de techniek en het basisontwerp voor een vaste prijs van 799,- euro. Zo is deze site ook tot stand gekomen...

Het aardige van het systeem is dat het op alle manieren in de toekomst aangevuld kan worden met bijvoorbeeld een nieuwsbrief module, een blog of een database met zoekquery. En dat je met echte mensen werkt natuurlijk. Bel gerust voor meer info. Minne Velstra 06 30 37 14 81.

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van Havenfamkes nieuws.